department-customer-care department-default department-marcom department-online department-operations department-retail department-staff department-stropdas department-technology department-customer-care department-default department-marcom department-online department-operations department-retail department-staff department-stropdas department-technology

"Het leek mij echt te gek om een superheld te zijn"

- Masih Wakil, Manager Talent Acquisition & Development
Tele2 gaat naar links als iedereen naar rechts gaat. Vind jij jezelf tegendraads?

Misschien wel. Ik kan bij Tele2 echt mijzelf zijn. Vandaag loop ik hier bijvoorbeeld toch redelijk in mijn kloffie rond en ik heb straks een afspraak met onze CFO. Toch kan het en dat is een omgeving waarin ik mij thuisvoel.

Onderzoek wees uit dat telecom wordt gezien als oubollig en saai. De dinosaurus van 2017. Snap jij waar deze beleving vandaan komt?

Tegenwoordig wil iedereen voor een startup werken. Imac, Latte Macchiato, vergaderen aan picknicktafels. Kortom, werken anno 2017. Vanuit dat oogpunt snap ik dat Telecom log overkomt. Het zijn grote organisaties in een grijs gebouw. Ik vecht graag tegen dit beeld want wij zijn namelijk allesbehalve een fossiel. Zo kennen wij bij Tele2 geen afdeling marketing of de afdeling recruitment. Wij hebben Niels (afdeling marketing) en Claudia (afdeling recruitment). Een persoonlijkheid, dat is Tele2.

Hoe zorg jij ervoor dat elke werkdag weer een uitdaging voor jou is?

Tele2 is een challenger, we zijn continu aan het veranderen. Dat doen wij op onze manier en dat is anders, creatief en opvallend. Ik verander zelf ook. Als ik iets te vaak heb gedaan of gezien dan gaat het kriebelen. ‘Leuk, what’s next?’. Ook in sollicitatiegesprekken. Ik kan niet van 9 tot 5 dezelfde vragen stellen.

Wat is het gekste sollicitatiegesprek wat je hebt gehad?

Dat was voor een hoge directeur en de procedure verliepen nogal geheimzinnig. Veel gesprekken werden in een hotel vlakbij Schiphol gevoerd waardoor ik in korte tijd veel in en uit dezelfde hotelkamer liep. En elke keer voor maximaal twee uur. Veel mensen gingen daar toch wat van denken haha. Puur werk jongens!

Hoe ben jij als je niet aan het werk ben?

Ik word omschreven als een fervent festivalganger. Het beste festival waar ik tot nu toe ben geweest? Fusion in Duitsland staat met stip bovenaan! Het is een festival op een oude legerbasis en in elke hangar is een ander feest. Alles is biologisch, verantwoord en er zijn geen gedragsregels. Dat maakt dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Dat vond ik te gek.

Klinkt hippie-achtig…

Misschien ben ik dat ergens ook wel. Zolang de muziek goed is, het weer meezit en ik mijn vrienden om heen heb, dan is vrijwel elk festival prima hoor.

Wat wilde je vroeger eigenlijk worden?

Spiderman! Het leek mij echt te gek om een superheld te zijn. Mensen helpen, dingen oplossen. Pas toen ik snapte dat het niet kon, ben ik overgestapt op bodyguard. Dat overigens door mijn lengte ook wat lastig werd.