department-customer-care department-default department-marcom department-online department-operations department-retail department-staff department-stropdas department-technology department-customer-care department-default department-marcom department-online department-operations department-retail department-staff department-stropdas department-technology

"Al die verschillende plekken inspireren mij en de ideeën die ik daaruit haal, worden hier gehoord."

- Edwin Oosterhof, Field Engineer
Network & IT
Hoi Edwin! Vertel, hoe ben jij bij Tele2 beland?

Ik ben gevraagd om hier te komen werken. Het was in de tijd dat het 4G netwerk uitgerold werd en een ex-collega vond Tele2 wel wat voor mij. Ik ben een dag mee gaan lopen en je ziet het, ik ben niet meer weggegaan.

Hart voor de zaak dus?

Absoluut. De klok heeft geen impact op mij, ik ga door zolang het nodig is. Bij ons op de afdeling is iedereen zo hoor, ik ben geen uitzondering. We hebben een fantastische baan, werken met de nieuwste apparatuur en elke dag heb ik weer een ander uitzicht vanuit de zendmast. Als je zo hoog zit, zie je de details van een stad. Ik denk dat Haarlem een van de mooiste steden is vanuit de lucht.

Hoe omschrijf je Tele2 als werkgever?

Als een luisterend oor. Ik ben de hele dag op pad en dat maakt dat geen dag hetzelfde is. Al die verschillende plekken inspireren mij en de ideeën die ik daaruit haal, worden hier gehoord. Je krijgt waardering voor wat je doet en voor wie je bent. Een kantoorbaan is voor mij absoluut geen optie, ik moet naar buiten. Vrijheid is belangrijk voor mij. Tele2 zou mij dan ook nooit binnen en achter een computer zetten.

Ik heb gehoord dat jij meedoet aan barbecue wedstrijden op hoog niveau. Wat is het geheim van een goede barbecue?

Een barbecue wedstrijd kent veel regels waar je je als team aan moet houden. Zo zijn er vaste inlevermomenten, wordt het vlees van tevoren grondig geïnspecteerd en worden ook de andere ingrediënten streng nagekeken. Een goede barbecue heb je dus alleen als je aan de regels voldoet.

Hoe verloopt zo’n wedstrijd eigenlijk?

Het is altijd een heel weekend. Vrijdag is de opbouw en zaterdagmorgen om 10.00 uur begint het echte werk. Dan ga je de gerechten maken en moet je om het half uur een gerecht bij de jury inleveren. Dat gebeurt in vier categorieën: Chicken, Ribs, Pork shoulder en Brisket (runderborst). Mijn specialiteit is de Kip.

Dat is wel een hele andere wereld dan de zomerbbq in het park. Hoe ben je hier mee begonnen?

Ik ben lid geworden van een barbecue forum. Daar was ik per toeval opgekomen en het was interessant genoeg om te blijven hangen. Op een gegeven moment was er een bijeenkomst bij mij in de buurt en daar stelde iemand voor om mee te doen met een wedstrijd. Dat was vijf jaar geleden en sindsdien zijn wij steeds serieuzer geworden en hebben we ook heel wat prijzen gewonnen.

Dus eigenlijk ben jij een challenger in hart en nieren?

Zou kunnen. Misschien ben ik daarom wel zo goed op mijn plek bij Tele2.